Heraanleg op- en afrittencomplex E17 begint op 6 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 6 november met de heraanleg van het op- en afrittencomplex in De Pinte. Er komt een bijkomende op- en afrit van de E17 richting Antwerpen en een nieuwe rotonde op de N60. "We werken in vier fasen en de werken duren tot eind 2018", zegt communicatieverantwoordelijke Sylvie Syryn.

Het AWV start op 6 november met de bouw van een extra op- en afrit van de E17 richting Antwerpen en een rotonde op de N60. "Beide ingrepen zorgen ervoor dat de aansluitingen van de op- en afritten van de E17 met de N60 veiliger worden, omdat de gevaarlijke linksafbewegingen verdwijnen", legt Sylvie Syryn uit. "Dit zal ook zorgen voor vlotter verkeer op de N60. Tussen de rotonde 'Bonaparte' en zijstraat Den Beer verdwijnen de fietspaden langs de N60. Er komt een alternatief via de Grote Steenweg (N60c) aan de zuidzijde en via de Polderdreef, Het Kruisken, Heerweg en de Weefstraat aan de noordzijde. Tijdens de werken wordt ook de N60 zelf en de brug over de E17 aangepakt. Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos investeren we in een carpoolparking die ook als portaal voor het Parkbos zal dienen."

Infovergadering

De werken zullen in vier fasen verlopen. "In de eerste fase bouwen we de nieuwe op- en afrit van de E17. Het grootste deel van deze werken speelt zich af buiten de E17 en de N60 en op het werfverkeer na is er geen hinder voor het verkeer. Deze fase duurt tot het voorjaar 2018." Het AWV organiseert op woensdag 11 oktober twee infovergaderingen - om 18 uur voor ondernemers en om 20 uur voor iedereen - in de cultuurzaal van het Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP) in De Pinte. (ASD)