Economieleerlingen verkopen tweedehandskledij voor goede doel

De leerlingen van Vintage Point bij de groene container waarin ze alle tweedehandskledij bewaren.
Anthony Statius De leerlingen van Vintage Point bij de groene container waarin ze alle tweedehandskledij bewaren.
De leerlingen van 6 economie van Erasmus De Pinte openen binnenkort Vintage Point, een winkel voor tweedehandskledij. “De opbrengst gaat naar het goede doel”, zegt Marie Callemeyn. 

Voor de jaarlijkse mini-onderneming gooien de leerlingen van 6 economie van Erasmus De Pinte het over een andere boeg. Ze koppelen hun schoolopdracht namelijk aan het goede doel.

“We hebben de voorbije weken zoveel mogelijk tweedehandskledij- schoenen en -accessoires verzameld”, zegt Marie Callemeyn. “De bedoeling is dat we deze producten verkopen in onze tweedehandswinkel, die we Vintage Point hebben gedoopt. Dit winkeltje zullen we ergens in februari openen. Een deel van de winst en de resterende kledij schenken we aan vzw Jeugdzorg Liaan en Een hart voor vluchtelingen uit Gent. Wie wil komen winkelen, moet zeker de Instagrampagina @vintagepointedp of de Facebookpagina in de gaten houden.”

Daarnaast verkopen de leerlingen ook ambachtelijke bruisballen en ze organiseren ook een quiz op school. In het weekend van 15 en 16 december zijn ze te vinden in het kerstdorp van Sint-Martens-Latem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.