De Pinte heeft nieuwe kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad van De Pinte: Matthis, Arthur, Janne, Jonas, Timon, Lore, Jordan en Ella. Niels staat niet op de foto.
rv De kindergemeenteraad van De Pinte: Matthis, Arthur, Janne, Jonas, Timon, Lore, Jordan en Ella. Niels staat niet op de foto.
Naast de gewone gemeenteraad werd in De Pinte ook een kindergemeenteraad geïnstalleerd. Jonas Boury werd verkozen als kinderburgemeester en Janne Vanbiervliet als eerste schepen.

Op zaterdag 1 december werd in de schepenzaal van het gemeentehuis een nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd. In deze kindergemeenteraad zetelen negen raadsleden uit het vijfde en zesde leerjaar. De nieuwe raadsleden zijn: Matthis De Baene, Arthur Van Daele, Janne Vanbiervliet, Jonas Boury, Timon Boonen, Lore Dhaene, Jordan Forrest, Ella Boury en Niels Vlerick. 

 De kersverse gemeenteraadsleden hebben tijdens de eerste vergadering beloofd zich in te zetten voor alle kinderen van de gemeente. Men wil zich vooral focussen op het afvalbeleid, activiteiten voor kinderen, verkeersveiligheid en veilige schoolomgevingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.