Bezoek 'Hof ter Groene Walle'

In het kader van Open Monumentendag kan je vandaag nog het ‘Hof ter Groene Walle’ in de Kunstschildersweg bezoeken. ‘Het Hof’ is een van de drie monumenten van De Pinte en is beschermd sinds 2011.

De hoeve werd voor het eerst vermeld in 1249, de kern van de huidige hoevegebouwen zou teruggaan tot in de 17de eeuw, maar wat je ziet stamt voornamelijk uit de 18de eeuw. In 1958 kocht de familie Cnudde ‘Het Hof’, nadat ze de boerderij eerst hadden gepacht. Na de dood van de ouders bleven de zeven kinderen Cnudde op de hoeve. Het waren echte dorpsfiguren. Geen enkele van de zeven kinderen was getrouwd. De ‘Cnuddekes’ waren zeer traditionele landbouwers en tot in hun oude dagen bleven ze werken met paard en kar. In 2012 overleed Roger Cnudde. Hij was de laatste overblijvende telg van het gezin.

De hoeve is nu in private handen en wordt momenteel gerenoveerd. Op Open Monumentendag krijg je de unieke kans om een bezoek te brengen aan deze hoeve. De erfgoedraad licht er de plannen toe, daarnaast krijg je te zien en horen hoe een oud en vervallen gewaand, gebouw nieuw leven wordt ingeblazen. De activiteit is gratis na inschrijving via www.depinte.be/omd. De eerste gidsbeurt start om 14 uur.

Hof ter Groene Walle.
Cultuurdienst De Pinte. Hof ter Groene Walle.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.