Basisscholen krijgen scheurkalender met gezondheidstips

De basisscholen uit De Pinte kregen vandaag een scheurkalender met gezondheidstips mee naar huis. Op elk kalenderblaadje vinden ouders een tip om hun kind gezond op te voeden en er staat telkens ook een leuke opdracht voor de kinderen bij. De kalenders werden aan alle schooldirecteurs overhandigd aan Huis van het Kind 't Bommeltje.

Waarom gaan snoepjes er gemakkelijker in dan groenten? Hoe lang mag een kind tv kijken? Hoe en wanneer praat je over seks? Hoe zorg je ervoor dat kinderen meer bewegen? Dat zijn slechts een paar van de vele vragen die in de kalender beantwoord worden. “Met deze scheurkalender wil de gemeente met ondersteuning van Logo Gezond+ jonge gezinnen een duwtje in de rug geven”, zegt schepen van Welzijn Peter Dick (Open Vld).

Ook de leerlingen van Deinze, Sint- Martens-Latem, Nazareth, Gavere, Kruishoutem, Zingem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde en Kluisbergen kregen een kalender mee. Meer info via www.gezondopvoeden.be, de Facebookgroep ‘Gezond opgroeien’ en www.logogezondplus.be. 

Alle schooldirecteurs van de basisscholen uit De Pinte kregen de scheurkalenders mee.
Anthony Statius Alle schooldirecteurs van de basisscholen uit De Pinte kregen de scheurkalenders mee.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.