Wie wordt Europees kampioen ‘meeuwen schreeuwen’?

Op 24 maart in Adinkerke barst de strijd los

Een van de deelnemers vorig jaar aan het BK meeuwen schreeuwen.
GUS Een van de deelnemers vorig jaar aan het BK meeuwen schreeuwen.
Claude Willaert uit Koksijde organiseert op 24 maart om 16.30 uur het Europees kampioenschap meeuwen schreeuwen in Adinkerke. Elke deelnemer probeert het geluid van een meeuw zo goed mogelijk na te bootsen.

“De meeuw is een vogelsoort die me boeit. Zeker omdat de vogel een eerder negatief imago heeft. De meeuw hoort nochtans bij de kust”, aldus Claud. “Vorig jaar namen 21 mannen en 10 dames deel aan het Belgisch kampioenschap. Door dat succes kon een vervolg niet uitblijven, dus pak ik het dit jaar Europees aan. In verschillende landen bestaat al zo’n wedstrijd. Op 3 maart bijvoorbeeld vindt het WK plaats in Duinkerke. Daar zal ik deelnemers persoonlijk uitnodigen voor het EK op 24 maart in café De Verloaren Gernoare bij het station in Adinkerke. Grote prijzen vallen er niet te winnen, maar toch wel de eervolle titel van Europees kampioen meeuwen schreeuwen en een medaille. Er is een categorie voor mannen en één voor vrouwen.” Vorig jaar wonnen Anne Waterlot uit Oostende en Dennis Mertens uit Antwerpen. Inschrijven kan door te mailen naar ekmeeuwenschreeuwen@gmail.com

Vorig jaar deed de toenmalige burgemeester Ann Vanheste mee aan het BK. Benieuwd of huidig burgemeester Bram Degrieck in haar voetsporen treedt.
GUS Vorig jaar deed de toenmalige burgemeester Ann Vanheste mee aan het BK. Benieuwd of huidig burgemeester Bram Degrieck in haar voetsporen treedt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.