Ga naar de mobiele website
^ Top

Verkeerscrimineel huilt het hele proces door

Archiefbeeld
Photonews Archiefbeeld
Emotionele taferelen en veel gesnotter gisteren in de politierechtbank van Veurne. De 32-jarige Thomas S. uit De Panne werd geboeid binnengebracht nadat hij twee weken geleden werd opgepakt na een vonnis van de politierechter.

De rechtbank veroordeelde hem tot 15 maanden effectieve celstraf en een levenslang rijverbod voor zijn 24ste veroordeling. S. neemt het immers niet nauw met de regels en blijft maar rijden zonder rijbewijs of verzekering en vaak in dronken toestand.


Na het vonnis werd hij in een warenhuis tijdens de boodschappen in de boeien geslagen en meteen naar de cel gebracht. Dat maakte een verpletterende indruk op hem.


"Mijn vrouw is net zwanger en bovenal is mijn moeder, voor wie ik zelf zorg, ernstig ziek", bleef S. onophoudelijk huilen.


"Ze heeft keelkanker en wellicht niet lang meer te leven. Nu ik in de cel zit kan ik niet voor haar zorgen." S. had 7 familieleden, waaronder zijn vrouw, in de zaal die hem kwamen steunen. Ook zij snotterden er op los. "Je zou beschaamd moeten zijn om het verdriet dat je hen aan doet", sprak de procureur.

Harde woorden

"Hoe jij je vrouw nog recht in de ogen kunt kijken met je gedrag begrijp ik niet. Ik wik mijn woorden, maar jij bent een van de grootste verkeerscriminelen hier. Je trekt je werkelijk van niets aan en betaalde nog geen enkele boete. In het verkeer ben je gespuis." De woorden kwamen hard aan bij S. "Hij wist niet dat je voor verkeerszaken in de cel kunt belanden", zei zijn advocaat. "Zijn ogen zijn echt opengegaan.".

De rechter verklaarde het verzet dat S. aantekende gisteren ontvankelijk. Op 22 mei oordeelt hij opnieuw over de mogelijke straf. (JHM)

Meer over


Meld een bug