Tocht langs tien kerststallen

Gezelligheid troef tijdens de kerststallentocht
GUS Gezelligheid troef tijdens de kerststallentocht
De Gezinsbond van Adinkerke nodigt je nu zaterdag om 14 uur uit op het Kerkplein voor een muzikale wandeling langs de kerststalletjes.

“Er staan negen kerststallen bij de huizen en één bij de kerk”, zegt Ronny Van Acker. “Tot na Driekoningen blijven die staan. Oorspronkelijk timmerden de mensen die stalletjes zelf in elkaar. De meeste waren echter in bedenkelijke staat en dus hebben medewerkers van de technische dienst ze vervangen. In de Moeresteenweg bij het kapelletje, in de Krekelstraat en op het pleintje in de Veldstraat staan nog originele kerststalletjes. Het was wijlen pastoor Michel Vandenberghe die 25 jaar geleden de wijkbewoners aanmoedigde om een stalletje te bouwen. Die traditie houden we in ere. De Adinkerkse jeugd en plaatselijke muzikanten zingen onderweg liedjes. De wijkverantwoordelijken van de kerststallen trakteren de wandelaars op versnaperingen.” Deelname is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.