Restaurant Albert I op Zeedijk krijgt nieuwe look en is dubbel zo groot

De Panne Albert I breidt uit: Kim Rohart
Benny Proot De Panne Albert I breidt uit: Kim Rohart
Kim Rohart (35) heeft zijn restaurant Albert I op de hoek van de Zeedijk uitgebreid met de kledingzaak die er vroeger net naast was gevestigd. De horecazaak is nu dubbel zo groot. Dit weekend gaat de zaak weer open.

Kim Rohart kreeg de passie voor het horecavak mee van zijn ouders Guy Rohart en Bernadette Hessel. Ondertussen staat zijn teller al op zes horecazaken, allemaal in de buurt van de Zeedijk in De Panne. Hij runt die samen met zijn echtgenote Fernanda Robles.  “Van de 3.300 zitplaatsen op het strand hebben wij er één derde”, schetst Kim. In zijn zaak Albert I heeft hij 300.000 euro geïnvesteerd. “Toen onze buren, uitbaters van een kledingzaak, ermee ophielden, was dat een unieke kans om dat pand te integreren in ons restaurant. Zo hebben we een opvallend hoekgebouw. Binnen hebben we nu 185 zitplaatsen en buiten op het strand 420. Vanaf dit weekend is alles open. We kozen voor de Albert I voor een warme, hedendaagse look afgewisseld met vintage-elementen. Zo werkten we de muur af met speciale houtstructuren en zijn onze toiletten nog met een ouderwets treksysteem. Kinderen kunnen zich uitleven in een mooi hoekje met onder meer een flipperkast en een hip autootje.” Aan het menu werd weinig gesleuteld. “Er staan wel meer sharing-gerechten op. Daarvoor lieten we een tapasbar met authentieke snijmachine plaatsen.”

Link met de koning

“Anders dan vroeger leggen we de link naar het koningshuis en dan vooral naar Albert I, die in De Panne geliefd was vanwege de rol van zijn echtgenote, koningin Elisabeth. Zij werkte tijdens de Eerste Wereldoorlog mee in het militair hospitaal L’Océan. We tonen oude foto’s en hebben zelfs een speech van Albert I die een mooie plaats aan de muur krijgt.”

Nog 10 extra medewerkers nodig

“Ik heb in dit restaurant 25 mensen in dienst als ik er de tijdelijke medewerkers en jobstudenten bij tel. Door de uitbreiding zal ik dit seizoen vijf tot tien mensen extra nodig hebben. In totaal geef ik werk aan een honderdtal mensen, uiteraard niet allemaal voltijds.” Naast de Albert I runt Kim op de Zeedijk in De Panne ook hamburgerrestaurant Aquarel, tearoom Arizona, steakhouse The Saloon en in de Zeelaan restaurant Robinson en hotel La Terrasse met twintig kamers.

De Albert I is aanzienlijk uitgebreid
Benny Proot De Albert I is aanzienlijk uitgebreid
De leuke kinderhoek
Benny Proot De leuke kinderhoek
Een gezellig interieur met vintage elementen
Benny Proot Een gezellig interieur met vintage elementen
Vanaf zaterdag kom je te weten waarom deze telefooncel in de Albert I staat
Benny Proot Vanaf zaterdag kom je te weten waarom deze telefooncel in de Albert I staatReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.