Politie zet achtervolging in op vluchtende mannen, ruiters vatten eentje in de gracht

Archiefbeeld. De cavalerie van de federale politie patrouilleert langs de landsgrens in De Panne.
Bart Boterman Archiefbeeld. De cavalerie van de federale politie patrouilleert langs de landsgrens in De Panne.
De politie zette donderdag rond 11 uur in de voormiddag de achtervolging in op twee vluchtende mannen langs de Dijk in Adinkerke. Er was namelijk een melding binnengekomen van twee personen die zich verdacht gedroegen. 

“Het Snelle Respons Team dat op dat moment in de buurt patrouilleerde in het kader van inbraken, kon de verdachte personen snel lokaliseren. Bij de controle van hun identiteit zetten de twee het op een lopen. Een interventieploeg in de buurt leverde snel bijstand, waardoor een verdachte onmiddellijk werd onderschept”, zegt Nina Vanelslande van de Lokale Politie Westkust.

De tweede verdachte werd even later in de tuin van een omwonende gezien. “De ruiters van de federale politie, die patrouilleren langs de landsgrens in het kader van transmigratie, waren eveneens in de buurt en zetten de achtervolging in. Zij konden de tweede verdachte vatten in een gracht in de Duinkerkekeiweg”, gaat Nina Vanelslande verder.

Tijdens de fouille werd bij een van hen een kleine hoeveelheid hasj gevonden. “Het gaat om Irakezen van 18 en 22 jaar. Ze bleken illegaal in het land te verblijven. Ze werden intussen overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken”, besluit Nina Vanelslande. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.