Frituur op Marktplein moet onherroepelijk dicht

Slecht nieuws voor uitbater Jurgen Gevers van frituur Plaza op het Marktplein. De gemeente zet de concessie stop. Dat betekent dat Jurgen op 1 oktober zijn zaak moet sluiten. "We hebben geduld genoeg gehad", zegt burgemeester Ann Vanheste (DAS).

"Al maandenlang is er overleg en telkens verandert de uitbater van mening. We hadden hem voorgesteld om tijdens de heraanleg van het Marktplein toch een mobiele frituur uit te baten tot het einde van volgend jaar. Dan verloopt de concessie. Hij gaf ons geen duidelijk akkoord tegen de deadline en dus zeggen we de concessie nu op. We hebben genoeg inspanningen geleverd om tot een oplossing te komen." De gemeenteraad keurde de verbreking van de concessie meerderheid tegen minderheid goed.


Jurgen Gevers zelf reageert scherp. "De burgemeester liegt. Ik was akkoord met een mobiele frituur. Bovendien laat ze uitschijnen dat ik uit was op een schadevergoeding, maar dat klopt niet. Ik overleg met mijn advocaat hoe we de beslissing kunnen aanvechten. Ik benadruk dat mijn geplande wereldrecordpoging, om 42 uur lang frieten te bakken, sowieso zal doorgaan tijdens het laatste weekend van september."


Wanneer de heraanleg van het Marktplein start, is nog niet duidelijk. De gemeente wacht nog op een bouwvergunning. (GUS)