Een ‘café’ waar je kan leuteren over het klimaat

Klimaatcafé in gemeentehuis De Panne geopend
Benny Proot Klimaatcafé in gemeentehuis De Panne geopend
De tentoonstelling ‘Het rijk der tijden’ is geopend in het gemeentehuis in De Panne. Die is ingericht in een authentiek decor van een café. Bedoeling is dat de bezoekers blijven leuteren over het klimaat.

“Iedereen heeft de mond vol over het klimaat”, zegt Bruno Remaut van het departement Omgeving van de Vlaamse overheid. “De donderdagse betogingen brengen duizenden jongeren op de been. We willen ook aan de Westkust het thema bespreekbaar houden. Daarom hebben we 100 cartoons uit de voorbije 50 jaar geselecteerd die over het klimaat gaan. Je zal versteld staan hoe lang cartoonisten die problemen al voorspellen. Stof genoeg om nadien een praatje over te maken met de andere bezoekers. De stoelen en tafels staan klaar. Er liggen ook spelletjes over het klimaat. Het café kan helaas niet altijd uitgebaat worden. We wilden vooral een gezellige plek creëren.” De tentoonstelling is tot 27 februari elke voormiddag van 9 tot 12 open, behalve op zondag. Vanaf 15 maart tot 31 mei verhuist het naar het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in de Olmendreef in De Panne. 

Bart Vandepoele (links) en Bruno Remaut (rechts) zijn de initiatiefnemers
Benny Proot Bart Vandepoele (links) en Bruno Remaut (rechts) zijn de initiatiefnemersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.