Directeur meldt zich afwezig, rust Cervo Go De Panne keert terug

Directeur Thiéry Tachel.
Foto rv Directeur Thiéry Tachel.
Gisteren zat de raad van bestuur van de scholengroep Westhoek bijeen. In die groep zit onder meer het volwassenonderwijs Cervo Go met hoofdzetel in De Panne. Deze week meldden de 18 administratieve medewerkers van Cervo Go zich collectief ziek uit protest tegen directeur Thiéry Tachel. Die laatste heeft zich nu op zijn beurt afwezig gemeld.

Evelyne De Spriet neemt haar functie van waarnemend directeur terug op. Nu maandag kan het schooljaar dus zoals gepland starten. "Alle werknemers zijn terug aan de slag en Evelyne De Spriet heeft haar oude functie terug. We zijn vooral opgelucht dat de rust is teruggekeerd. Ik ben ervan overtuigd dat Tachel maandag niet opnieuw zal starten", weet algemeen directeur Véronique De Merlier van scholengroep Westhoek. Hoe het nu verder moet, zal de toekomst uitwijzen."

Niet akkoord

We belden ook Thiéry Tachel zelf. "Ik wil geen commentaar meer geven, maar dat wil niet zeggen dat ik akkoord ben met alles wat de voorbije dagen gezegd geweest is." De heisa bij Cervo Go begon op 3 september. Thiéry Tachel was van 2010 tot 2014 vastbenoemd directeur van Cervo Go Westhoek. Daarna kreeg hij het mandaat van algemeen directeur van de scholengroep Westhoek. Hij volgde de liefde naar Limburg waar hij algemeen directeur was van de scholengroep Midden-Limburg. Dat is geen vastbenoemd ambt. Daar liep de samenwerking spaak en dus had Tachel het recht om zijn vastbenoemd ambt terug op te nemen, wat hij ook van plan was. Maar dat was buiten het personeel gerekend, dat zich prompt ziek meldde. Anoniem getuigde een medewerker over het schrikbewind dat Tachel blijkbaar voerde.


Die sprak over een beleid van roepen, schelden en vriendjespolitiek. Thiéry Tachel zelf omschreef, via zijn raadsman, de aantijgingen als karaktermoord.


(GUS)