92 vluchtelingen onderschept aan grens: 72 teruggestuurd, 20 naar gesloten asielcentrum

Archiefbeeld van een politiecontrole van een DK-bus.
Bart Boterman Archiefbeeld van een politiecontrole van een DK-bus.
De politie Westkust heeft donderdag liefst 92 transmigranten tegengehouden aan de Franse grens in Adinkerke bij De Panne. De collega’s van politiezone Polder, RIHO en de federale politie werkten mee aan de geplande actie. 

“De controles vonden hoofdzakelijk plaats op en rond de DK-bussen die tussen Duinkerke en De Panne rijden. Na een uur hadden we al twintig vluchtelingen zonder papieren onderschept”, zegt Ine Deburchgraeve van politiezone Westkust. De twintig werden door het interventieteam van de federale politie overgebracht naar het gesloten centrum van de Dienst Vreemdelingenzaken in Steenokkerzeel, waar beslist wordt over een eventuele uitwijzing of asiel. “Aangezien we per dag maximaal twintig vluchtelingen mogen overbrengen, werden de 72 andere vluchtelingen aan de grens teruggestuurd. Het ging voornamelijk om Irakezen, Syriërs en Afghanen”, aldus Deburchgraeve. 

Volgens haar ligt het resultaat in de lijn van de vorige acties. “Op 22 november bijvoorbeeld onderschepten we 72 vluchtelingen. Dit bewijst dat de problematiek rond transmigratie zeker nog actueel is. Met onze acties proberen we vooral ook ontradend te werken.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rene vreys

    HET wordt tijd dat de regering daar eens een oplossing voor zoekt en niks meer binnen laat , waar blijven die ze niet oppakken .