32-jarige vrouw die bromfietsster doodreed en vluchtte, aangehouden. Vrouw bekende dat ze gedronken had

De brandweer plaatste een tent op de plaats van het ongeval. Inzet: slachtoffer Samira Chebbah (44).
JHM - RV De brandweer plaatste een tent op de plaats van het ongeval. Inzet: slachtoffer Samira Chebbah (44).
De bestuurster die gisteren een gevallen bromfietsster doodreed in De Panne en vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Veurne. De 32-jarige vrouw had zich vanmorgen vroeg zelf aangegeven en gaf toe dat ze gedronken had op het moment van het ongeval. De vrouw blijft een week in de cel, haar verklaringen worden verder onderzocht. 

Het ongeval gebeurde gisteren rond 6.30 uur op de Duinkerkelaan in De Panne. Volgens de eerste bevindingen zou de bromfietsster eerst ten val gekomen zijn. Korte tijd later werd de 44-jarige Samira Chebbah uit De Panne overreden. 

Uitwijken

Niet veel later moest een taxichauffeur op straat uitwijken voor haar handtas en bromfiets en vond hij een dertigtal meter verder het lichaam van de vrouw. De man probeerde haar te reanimeren en belde de hulpdiensten, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De taxichauffeur verkeerde in shock.

Het parket stelde een wetsdokter aan. Al snel werd duidelijk dat een camera het ongeval had gefilmd. Volgens het parket reed de verdachte in een klein voertuig met een donkere kleur. Vanmorgen heeft de vluchtende bestuurster zich aangegeven.
 “Een 32-jarige vrouw uit De Panne heeft zich rond 4.45 uur gemeld bij de politie in Koksijde”, aldus het parket. 

Stoeprand

“De vrouw verklaarde dat ze op de terugweg was na een avondje stappen”, meldt het parket. “Ze heeft ook toegegeven dat ze gedronken had. Naar eigen zeggen zag de vrouw een bromfiets liggen. Ze weet ook dat ze iets geraakt heeft, maar dacht dat het mogelijk de stoeprand was. Ze is niet gestopt. Er zal nu onderzocht worden of haar verklaringen compatibel zijn met de bevindingen van de wetsdokter en de verkeersdeskundige.” 

De onderzoeksrechter heeft de vrouw vanmiddag aangehouden. Vrijdagochtend beslist de raadkamer of zij langer in de gevangenis moet blijven. 

De omgekomen Samira Chebbah woont amper een kilometer verderop van het ongeval, in de Westhoeklaan. De vrouw is moeder van twee kinderen: Mathilde (20) en Maxim (23). 

De bromfiets werd in het midden van de baan gevonden.
JHM De bromfiets werd in het midden van de baan gevonden.89 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Olivier van Kerckhove

  Buaa die krijgt 3 jaar met uitsel en dan lekker naar huis, terwijl 2 kinderen geen moeder meer hebben.

 • Franky Puystjens

  Bijna 24 uur wachten alvorens jezelf na een ongeval en daaropvolgend vluchtmisdrijf aan te geven, en daarbij dan beweren dat je dronken was...!??? Die beweerde dronkenschap op het ogenblik van de feiten kan dan uiteraard niet meer gecontroleerd worden. Kan dan ook smoesje zijn in de hoop lichter te worden gestraft voor het vluchtmisdrijf...!!! "Ik was dronken en in paniek, en ik wist niet goed meer wat ik deed, meneer de Rechter!"...!?

 • Geert Deseyne

  Als men gedronken heeft, laat men best de wagen staan. Wat het ongeval zelf betreft, het gerecht moet de juiste en precieze conclusies trekken, het is niet aan ons om hierover een oordeel te vellen, wie ook het slachtoffer zal zijn, zijn de kinderen van beide vrouwen, de kinderen van het slachtoffer zijn hun moeder kwijt, de kinderen van de autobestuurster, zullen er altijd herinnerd aan worden, dat hun mama een bizar ongeval heeft gehad.

 • sabrina de wulf

  als je gedronken hebt rij je met geen auto spijtig nu dat de kinderen zo vroeg hun mama moeten afgeven door zoiets

 • Eddy Vermeulen

  Als je gedronken hebt, veel of weinig, in bijde gevallen blijf je van achter het stuur weg. En als je een persoon met bromfiets ziet liggen, je raakt iets en je denkt dan dat het de stoeprand is ?????