Zaakvoerster koffiebranderij brengt boek uit

Marjolein Vermeersch (41) met haar boek 'Slow Coffee'.
Benny Proot Marjolein Vermeersch (41) met haar boek 'Slow Coffee'.
Koffiebranderij Koffie Kán in Wenduine brengt een boek op de markt vol weetjes en leuke recepten over koffie. Zaakvoerster Marjolein Vermeersch (41) groeide op tussen de koffiebonen en wil de talloze smaken tot leven laten komen in 'Slow Coffee'. "Koffie is mijn leven. Er valt zóveel over te vertellen. Al is het boek zeker géén saaie koffiebijbel."

"Wist je dat koffie perfect kan gebruikt worden in cocktails of warme gerechten? Het is echt een aanrader", steekt Marjolein van wal.


Het is slechts één van de talloze weetjes en recepten die Marjolein Vermeersch vertelt in haar boek 'Slow Coffee'. De zaakvoerster van koffiebranderij Koffie Kán in Wenduine vertelt vol passie over koffie.

"Koffie is mijn leven"

Voor haar is het product zoveel meer dan enkel een cafeïneshot tijdens de ochtend.


"Koffie is mijn leven. Het product heeft zoveel te bieden. De variëteiten en mogelijkheden zijn enorm. Tijdens een toevallig gesprek met iemand van uitgeverij Lannoo raakten ze onder de indruk van de manier waarop ik over koffie praatte. Enkele ogenblikken later kwam de vraag om een boek te schrijven. En kijk, nu is het zover", glundert Marjolein.


Het boek is volgens Vermeersch niet de zoveelste koffiebijbel die vertelt over de historie van de koffieboon.


"Dat wilden we absoluut vermijden. In het boek focussen we - naast de leuke weetjes en recepten - op de kwaliteit en koffie in het algemeen. Hoe groeit het? Welke soorten koffie zijn er? Hoe komt het van een plantage bij ons terecht? Op die vragen willen we allemaal een antwoord bieden", besluit Marjolein.


Het boek 'Slow Coffee' is te koop in de boekhandel. (MMB)