Stormweer zorgt opnieuw voor kliffen op strand, burgemeester waarschuwt: “Wandel er niet te dicht bij”

Mathias Mariën
Door de combinatie van harde wind en het springtij werd dinsdag opnieuw heel wat zand weggespoeld van het strand in De Haan.

De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar. “Het stormweer zorgde voor grote niveauverschillen en klifvorming”, bevestigt de gemeente. “De onstuimige zee sloeg brede bressen in het strand. Zodra het weer het toelaat, zullen de bevoegde diensten de steile kliffen doorbreken en het strand opnieuw laten glooien.” In de tussentijd zorgt het natuurfenomeen voor mooie plaatjes. Al is ook voorzichtigheid aangeraden, aangezien het lopen op de kliffen even gevaarlijk als mooi kan zijn.  “De kliffen kunnen erg gevaarlijk zijn. Wandelaars kunnen er in wegzakken of onder bedolven geraken. Daarom is het aangewezen om niet te dicht bij de rand van de kliffen te wandelen of te spelen” waarschuwt burgemeester Wilfried Vandaele. Vooral ter hoogte van de westdijk in Wenduine en de Durerhelling in De Haan-centrum hebben zich grote kliffen gevormd die soms tot 2 meter hoog zijn. Burgemeester Vandaele heeft het probleem ondertussen al besproken met Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor Openbare Werken en Toerisme.

Benny ProotReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.