Politie zoekt inbreker die huizen als hotel gebruikt en al het eten opeet

De politie hield een grote controle in de Concessiewijk
rv De politie hield een grote controle in de Concessiewijk
De politie van Bredene/De Haan heeft vandaag een grote controleactie gehouden in de Concessiewijk. De voorbije maanden stelde de politie er heel wat (pogingen tot) inbraak vast. Opvallend: de dader logeert steevast in de huizen en eet er al het eten op.

Zelden wordt er iets gestolen en ook de materiële schade is altijd beperkt, maar de dader brengt wel steevast de nacht door in de huizen en eet er de voedselvoorraad op. De wijk, die loopt van de Koninklijke Baan tot de twee bossen in De Haan, bestaat vooral uit tweede verblijven. Daardoor kan de dader er de nacht doorbrengen. Sociale controle is er amper.

De feiten zijn al aan de gang sinds de zomer. Het gaat om 54 feiten, waarvan 30 effectieve inbraken. Tijdens de grote controleactie controleerde de politie vandaag 680 woningen. De bewoners reageren op sociale media tevreden dat de politie werk maakt van de aanhoudende plaag. Ze konden de dader evenwel niet vatten. Het onderzoek loopt verder. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Die mens moet toch ook eten en slapen.

 • Dave Janssens

  Diene mens zal honger hebben he.

 • dirk vanmechelen

  Het doet wat denken aan die horecaschuimster die overal gratis gaat eten. Ook deze inbreker is eigenlijk geen dief, mensen met een tweede verblijf kunnen een centje missen. Stelen van de rijken en roofondernemers is niet stelen.

 • Bert Van den bossche

  Hehe he als men honger heeft gaat men eten of ge nu geld hebt of niet...

 • Mario Vercaigne

  Haha hoe grappig , je denkt toch niet dat dit dieven zijn !! Dit zijn mensen die naar slaap en eetplaats zoeken ! En wie zijn dit ? Id deze die opweg zijn naar Calais !!