Halloween in de regio

Koksijde - Vanavond start tussen 18 en 21 uur een halloweenmountainbiketocht aan de sporthal in Oostduinkerke. Er is een omloop van 25 en 38 kilometer.

Oostende - Zaterdag kunnen jong en oud vanaf 15 uur Halloween vieren aan het Sint-Antoniusplein in de wijk Opex met workshops, een circusvoorstelling en dansacts. 's Avonds vliegt de heksenpop op de brandstapel en treedt The Cave op.

Oostende - Zondag vindt de Ostend Zombie Race plaats met 30 obstakels, 40 zombies, heuvels, bos en bunkers. Plaats van gebeuren is het sportpark De Schorre. Er is een parcours van 5 en 10 kilometer.

Wenduine - Nog zaterdag is er op de markt kindergrime, een springkasteel, kindershow, kinderdisco en een fakkeltocht met heksenverbranding om 18.30 uur. Om 20 uur is een muzikaal vuurspektakel gepland.

De Haan - Zaterdag is er straatanimatie, workshops, lekkernijen en een slotspektakel om 21 uur op het Marktplein.

Middelkerke - Het Sluis- en Tuinwijkcomité organiseert zondag tussen 18 en 19 uur een trick or treat. Op het Boesjerplein is een griezelfeest gepland met aangepaste hapjes en drankjes.

Bredene - Maandag start het halloweenspektakel om 18 uur met een griezelshow in het MEC Staf Versluys, workshops en kindergrime. Een uur later kan je in de duinen een griezelparcours volgen.

Nieuwpoort - Van 14 tot 16 uur kan je griezelzwemmen in het stedelijk zwembad. Tussen 18 en 20.15 uur vertrekt de halloweenstoet aan het centrum Ysara.

Veurne - Zondag om 15 uur kan je griezelen met Papa Chico in de tent op de Grote Markt. Maandag tussen 16.30 en 20.30 uur kan je meedoen aan een groot halloweenspel. Schrijf je daarvoor snel in bij de toeristische dienst.

De Panne - Plopsaland is de hele herfstvakantie in de ban van Halloween. Van 31 oktober tot en met 4 november zijn het bovendien Ketnet halloweennocturnes. (TVA/LBB/GUS/BPM)