Grote losgeslagen boei spoelt aan op strand

De boei spoelde woensdagavond aan op het strand van De Haan.
Facebook/Fanny Vertriest De boei spoelde woensdagavond aan op het strand van De Haan.
Op het strand van De Haan is woensdagavond een grote markeringsboei aangespoeld, ter hoogte van de watersportclub Windhaan. “Allicht is de boei door de storm losgeslagen”, zegt Réjane Gyssens van het Maritiem Reddings- en Communicatiecentrum (MRCC) in Oostende.

De rode boei, begroeid met mosselen, dient volgens Réjane Gyssens om de vaarroute Het Scheur in de Noordzee aan te duiden, zo’n tien kilometer voor de kust van Zeebrugge. De storm heeft voor een breuk van de ketting, waarmee de boei aan de bodem is vastgemaakt, gezorgd en blies het ding richting De Haan.

“Intussen hebben de collega’s van VLOOT een reserveboei geplaatst zodat de vaarroute opnieuw duidelijk wordt begrensd. De aangespoelde boei wordt zo snel mogelijk opgehaald ter herstelling”, voegt Gyssens nog toe. Door de storm van de voorbije dagen spoelde niet enkel deze boei aan, maar ook heel wat vuilnis en visnetten.

De boei is begroeid met mosselen.
Facebook/Fanny Vertriest De boei is begroeid met mosselen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.