Vuurwerk boven Antwerpen tijdens de Tall Ships Races afgelopen jaar.
Volledig scherm
Vuurwerk boven Antwerpen tijdens de Tall Ships Races afgelopen jaar. © Tessa Kraan

DE GROTE VUURWERKRONDVRAAG. Ruim helft van Vlaamse gemeenten verbiedt vuurwerk, maar de pakkans is klein: “De verkoop aan banden leggen zou veel beter zijn”

REGIO40 procent van de Vlaamse gemeenten laten vuurwerk toe tijdens oudejaar. Dat blijkt uit een exclusieve bevraging bij 284 gemeenten door Het Laatste Nieuws. In 171 gemeenten of 60 procent is het dus verboden om vuurpijlen de lucht in te schieten. De boetes zijn niet mals, maar de kans dat de politie een overtreder kan betrappen is klein. Dé grote vuurwerkfan reist best af naar één specifieke provincie, waar je in één gemeente zelfs zes uur lang de toestemming hebt om de lucht te laten oplichten. Een overzicht.

  1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
    Spaargids.be

    De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

    Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.