Schuur ingestort in centrum Damme

De ingestorte schuur in de Kerkstraat in het centrum van Damme.
Jan Van Maele De ingestorte schuur in de Kerkstraat in het centrum van Damme.
Enkele felle rukwinden hebben zondagavond rond 21.30 uur het dak van een oude schuur in de Kerkstraat in Damme doen instorten. 

De schuur van de enige boerderij in het centrum van Damme was al bouwvallig en heeft het nu definitief begeven. Er was niemand aanwezig en er vielen geen gewonden. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon weinig doen. Wat rest van het gebouw is onveilig en instabiel. Daarom werd de Kerkstraat op burgemeestersbevel in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de boerderij. Maandagmorgen wordt een aannemer gevorderd om de ruïne te stabiliseren. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Ik ben inwoner van Damme en stel reeds tientallen jaren vast dat dit “gebouw” klaar was om in te storten,niet bij een rukwind maar spontaan,veel dakpannen zijn reeds jaren verdwenen en dat bleef maar zo. Was het de bedoeling van de eigenaar om via ,via een tussenkomst te bekomen of was er geen vergunning voor herstel of afbraak? Verantwoordelijkheid van de overheid die dit alles op zijn beloop liet ?