Kleuters leren digitaal werken

De kinderen leerden in de bib onder meer hoe een tablet werkt.
Proot De kinderen leerden in de bib onder meer hoe een tablet werkt.
De bibliotheek in Sijsele was gisterenmiddag het decor voor de eerste editie van 'digisnacks'. Een twintigtal kleuters kreeg er de kans om op een originele en ontspannen manier kennis te maken met de moderne technologie.

"We willen het aanbod in onze bibliotheek verder blijven uitbreiden. Enkel boeken ontlenen, werkt niet meer", zegt schepen van Jeugd Eveline Van Quekelberghe (CD&V).

Met tablet werken

Met 'digisnacks' gaf de Damse bibliotheek het startschot voor een hele reeks activiteiten in het najaar. Het initiatief kon op heel wat bijval rekenen bij de kleuters én ouders. Onder begeleiding ontdekten de kinderen de wondere wereld van de technologie en leerden ze bijvoorbeeld met een tablet werken. Ook een demonstratie met een kleine robot en het tot leven brengen van zelfgemaakte tekeningen stond op het menu. De kleuters zelf amuseerden zich alvast te pletter. Tot tevredenheid van schepen van Jeugd Eveline Van Quekelberghe (CD&V) die persoonlijk een kijkje kwam nemen. "Het verbaast me hoe snel de kinderen het onder de knie hebben. Bepaalde handelingen gingen vlotter bij hen dan bij mezelf", glimlacht Van Quekelberghe. (MMB)