Geslaagde editie Damme Culinair

De veertiende editie van Damme Culinair kon gisteren rekenen op heel wat belangstelling. Honderden fijnproevers liepen tussen 10 en 18 uur door de Uilenspiegelstad om te genieten van heel wat lekkers. In tegenstelling tot vorig jaar - toen het evenement in het water viel - bleef het deze keer wel overwegend droog. Enkele regendruppels konden de sfeer niet verpesten. De organisatie had ook voorzorgen genomen en op verschillende locaties tenten geplaatst waar bezoekers konden schuilen.


Tijdens het festival kon het publiek proeven van verschillende streekproducten, het lekkers dat Damse verenigingen hadden bereid en ook het beste van een aantal Damse chefs. Zeven chef-koks, veertig producenten en vijf verenigingen namen deel. Het festival vond plaats op het Marktplein, in de Stadshallen, in de Jacob van Maerlantstraat en in de tuin van Huyse de Grote Sterre. De bezoekers konden gebruikmaken van een gratis shuttle- en brouwerijbus die de Damse kernen met het streekproductenfestival en de drie Damse brouwerijen verbond. (MMB)