Damme Degusteert verwelkomt twee topchefs

Organisator Stefaan Claeys en Stephanie Traen .
Benny Proot Organisator Stefaan Claeys en Stephanie Traen .
Gezelligheid voorop morgenmiddag langs de Damse Vaart: met Damme Degusteert staat het culinaire hoogtepunt van 'Winterland' op het menu. In de imposante tent van restaurant De Smisse komen dertien topchefs het beste van zichzelf geven. Een hapje proeven kost 7,5 euro. De toegang is gratis. "We zetten meer dan ooit in op een warme, gezellige sfeer. Bezoekers moeten zich echt welkom voelen", zegt organisator Stefaan Claeys.

Voor het tweede opeenvolgende jaar komen chefs koken op 'Winterland', zeg maar de persoonlijke kerstmarkt van het gerenommeerde restaurant De Smisse. Voor de tiende editie van het winterfestival pakt organisator Stefaan Claeys uit met twee absolute toppers: Filip Claeys van sterrenrestaurant De Jonkman en Dominique Persoone, de ongekroonde chocoladekoning. Zij pakken morgen uit met een origineel dessert om de gasten te verwennen. Persoone blijft volledig in het thema en tovert Rudolph the Red-Nosed Reindeer op het bord. De kop bestaat uit een ei van melkchocolade, gevuld met vanille-ijs. Daarop ligt een neus van marsepein. Het gewei wordt gemaakt van chocolademousse. Als afwerking is er een coulis van rode vruchten, crumble en sneeuwvlokjes van ongezoete slagroom. De organisatie dacht ook aan de dorstige medemens en nodigde een cocktailtender uit. "Voor de voetballiefhebbers voorzien we ook een scherm waarop Club-Anderlecht te volgen is", geeft Stefaan Claeys nog mee. (MMB)