73-jarige fietser sterft na aanrijding

Naast de fiets liggen overal aardappelen die de man wellicht even daarvoor had gekocht.
Mariën Naast de fiets liggen overal aardappelen die de man wellicht even daarvoor had gekocht.
Bij een ongeval langs een parallelweg van de Natiënlaan in Moerkerke is gisterenmiddag een 73-jarige fietser om het leven gekomen. G.D.S uit Damme werd gegrepen door een wagen en overleed ter plaatse.

De aanrijding gebeurde gisterennamiddag even na 15 uur. De zeventiger had net de drukke Natiënlaan in Moerkerke overgestoken met zijn fiets, toen hij de parallelweg wou oprijden. Het is daar dat het fout liep. Op het moment dat G.D.S. de baan opreed, werd hij gegrepen door een aankomende auto met aanhangwagen. Door de hevige klap vloog het slachtoffer tegen het asfalt. De impact van de aanrijding was ook duidelijk te zien aan de verhakkelde fiets.

Boodschappen

De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van de 73-jarige man uit Damme vaststellen. Over de precieze omstandigheden moest gisteren nog duidelijkheid komen. Mogelijk was de zeventiger net op de terugweg van de winkel, aangezien zijn boodschappen in de fietstas zaten. Door het ongeval was de parallelweg van de Natiënlaan een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Het parket van Brugge besloot een verkeersdeskundige aan te stellen om de omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. "Voor conclusies is het nog te vroeg", klonk het gisteren in de late namiddag bij het parket. De bestuurder van de bestelwagen legde na het ongeval een negatieve ademtest af. Van rijden onder invloed van alcohol was dus geen sprake. (MMB)