het voltallig bestuur CultuurWinkel
Volledig scherm
het voltallig bestuur CultuurWinkel © RV

CultuurWinkel niet langer actief onder de vlag van het Davidsfonds: “Geen lidkaart meer, voordeelpas dit weekend te koop en een drankkaart er bovenop”

SINT-ELOOIS-WINKELHet Davidsfonds heeft in Sint-Eloois-Winkel niet langer een plaatselijke afdeling. De maar liefst twintig bestuursleden varen een onafhankelijke koers. “Voortaan gaan we door het leven als CultuurWinkel: een vzw met een knipoog naar onze gemeente maar tegelijk ook met een verwijzing naar ons rijke aanbod”, zegt voorzitter Stefanie Temperman. Van een historische stap gesproken.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.