Casa Calenta biedt mensen met kanker een warme ontmoetingsruimte

Casa  Calenta krijgt onderdak in het gebouw van vakantiehuis Bielebale en Casa Ametza vlak naast het sportcomplex van Sportoase.
Laenen Casa Calenta krijgt onderdak in het gebouw van vakantiehuis Bielebale en Casa Ametza vlak naast het sportcomplex van Sportoase.
Enkele mensen starten met steun van Kom Op Tegen Kanker Casa Calenta. Het moet een ontmotingsruimte voor mensen met kanker  tijdens en na hun behandeling én voor hun naasten of mantelzorgers.

Calenta is het Catalaanse woord voor ‘warm huis’. Uit onderzoek blijkt dat vele mensen met kanker en hun naasten zich tijdens én na het ziekteproces verloren voelen. Na een denkdag samen met mensen met kanker, hun naasten en mantelzorgers, huisartsen, thuisverpleging en therapeuten van verschillende oncologische diensten van ziekenhuizen uit de omgeving kwamen enkele mensen op het idee om een soort van ontmoetingsruimte te creëren zodat de zieke en hun naaste uit dat isolement geraken. 

Casa  Calenta krijgt nu onderdak in het gebouw van vakantiehuis Bielebale en Casa Ametza vlak naast het sportcomplex van Sportoase en ook pal in het Gemeentepark. 

Door de steun van Kom Op tegen Kanker kunnen de activiteiten vanaf  het voorjaar 2019 starten. E zullen informatiesessies gegeven worden maar ook ontspannende activiteiten ondersteund door vrijwilligers en professionelen. Naast Kom Op Tegen Kanker verleent ook AZ Klina haar volledige medewerking aan het project. Met deze samenwerking hopen de initiatiefnemers dat ook andere ziekenhuizen uit de regio dit project mee willen ondersteunen .
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.