Cannabisbende in mei voor rechter

9 beklaagden betrokken bij teelt cannabis?

Het boerenhof langs de Heirbaan, waar een ondergrondse cannabisplantage werd opgedoekt
Mozkito Het boerenhof langs de Heirbaan, waar een ondergrondse cannabisplantage werd opgedoekt
Negen personen moeten zich op 14 mei verantwoorden voor hun rol bij het opstellen en uitbaten van verschillende cannabisplantages. 

In november 2014 werd de bende opgerold. Langs de Heirbaan in Merchtem werd een ondergrondse cannabisplantage ontdekt onder een boerderij. De planten stonden in de kelderverdieping van de woning. Diezelfde dag werd ook een plantage in een loods in Buggenhout gevonden en met veel machtsvertoon binnengevallen in een woning in Grembergen, een deelgemeente van Dendermonde. De woning in de residentiële wijk Hagewijkpark werd een tijdlang geobserveerd waarna verschillende agenten met getrokken wapens rond 9.20 uur de woning binnenvielen en twee mensen arresteerden. In Opwijk werd een cannabisplantage opgedoekt die zich onder een tuinhuis bevond. Er werden ongeveer vijfhonderd cannabisplanten aangetroffen in de plantage. De ondergrondse ruimte was speciaal aangelegd voor de plantage. In totaal nam de politie zo’n acht kilogram marihuana in beslag, goed voor een straatwaarde van zo’n 64.000 euro. Op de verschillende locaties werden vijf verdachten gearresteerd. Uit later onderzoek bleek dat nog 3 anderen betrokken zouden geweest zijn bij de cannabisteelt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.