Momenteel is het taxi-aanbod in Ieper nog beperkt. Er zijn 20 taxivoertuigen vergund, terwijl het maximaal aantal toegelaten voertuigen tot vorig jaar 35 bedroeg.
Volledig scherm
Momenteel is het taxi-aanbod in Ieper nog beperkt. Er zijn 20 taxivoertuigen vergund, terwijl het maximaal aantal toegelaten voertuigen tot vorig jaar 35 bedroeg. © Photonews / Kurt Desplenter

Burgemeester Talpe hoopt op meer Ieperse taxi’s met nieuwe taxidecreet

Sinds 1 januari 2020 is het nieuwe taxidecreet van kracht. Daarmee wil de Vlaamse overheid méér en goedkopere taxi’s, als een volwaardig alternatief vervoersmiddel voor iedereen. In Ieper is het taxi-aanbod momenteel eerder beperkt. “Het nieuwe taxidecreet zou meer klanten moeten opleveren voor onze Ieperse taxi’s.”

  1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
    Spaargids.be

    Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

    Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.