Wandelpad naar Waals middelpunt

Schepen Wim Mommaers (l) en gemeentesecretaris Bart Biesemans (m.) bij de officiële opening van wandelpad Muldersweg.
Foto Copyright : Geert De Rycke Schepen Wim Mommaers (l) en gemeentesecretaris Bart Biesemans (m.) bij de officiële opening van wandelpad Muldersweg.
Op de Dries in Opdorp is het nieuwe wandelpad Muldersweg officieel geopend. Het is de laatste missing link van een verbinding tussen het middelpunt van Vlaanderen in Opdorp en het middelpunt van Wallonië in de Naamse gemeente Yvoir.

Buggenhout is er al jaren trots op dat het geografisch middelpunt van Vlaanderen in Opdorp ligt. Voortaan loopt er ook een lange afstandswandeling van dat middelpunt naar de tegenhanger in Wallonië. Gemeentesecretaris Bart Biesemans kwam op het idee kwam en nam daarvoor contact op met de vzw Grote Routepaden. Daar werd meteen enthousiast gereageerd.


"Buggenhout heeft er hierdoor ook weer een extra schakel bij in haar netwerk van buurtwegen", zegt schepen Wim Mommaers (N-VA). "Bovendien zijn we erin geslaagd de Muldersweg te heropenen. Die loopt van de Vekenstraat naar de Provinciale Baan, om dan aan de overkant over te lopen in de Maalderstraat tot het centrum van Sint-Amands. Door deze buurtweg in ere te herstellen hebben we er in één klap weer heel wat kilometers nieuw wandeltraject bij."


Voor de opening van de Muldersweg en het nieuwe traject van de 'GR 126' kwam een vertegenwoordiging van het Waalse Yvoir langs. Op de Dries werd een bewegwijzerde 'wandelboom' onthuld. (DND)