Nieuwe sportterreinen voor Sint-Vincentiuscollege

De nieuwe sportterreinen werden feestelijk geopend.
Foto GDR De nieuwe sportterreinen werden feestelijk geopend.
Het Sint-Vincentiuscollege van Buggenhout beschikt voortaan over nieuwe sportterreinen. Die werden gisterennamiddag feestelijk geopend.

"Onze sportterreinen lagen er al een hele tijd niet al te best bij, de ondergrond was kapot", aldus Sandy Hofmans, voorzitter van de werkgroep voor nieuwe terreinen. "Ze verkeerden zelfs in zo'n slechte staat dat ze wat ongelukjes met kwetsuren veroorzaakten. Omdat sport en beweging toch belangrijk zijn voor onze school, werd beslist om voor een volledige heraanleg van deze site te gaan."


Om voldoende geld in het laatje te krijgen voor de heraanleg, vond eind vorig schooljaar een groot voetbalfeest met feestavond plaats. Meer dan duizend leerlingen, oud-leerlingen en ouders kwamen daarop af. "Dankzij dat groot succes en de bijkomende hulp van sponsors konden we het bedrag van 15.000 euro bij elkaar vergaren", zegt directeur Nele De Bie. "Tijdens de zomervakantie werden de terreinen heraangelegd." De sportvelden aan de Kloosterstraat zijn nieuw geasfalteerd en belijnd.


SiViBu beschikt nu over drie volwaardige terreinen. Twee ervan zijn multifunctioneel voor voetbal en basket, een derde is geschikt voor volleybal. "Onze leerlingen maken ook tijdens de speeltijden intensief gebruik van deze site", vertelt De Bie. "En ook de kinderen van de lagere school wat verderop komen hier sporten."


Aan de feestelijke opening van de nieuwe terreinen vrijdagnamiddag kwamen cheerleaders, partijtjes volleybal en voetbalduels tussen leerlingen en leerkrachten te pas. Klinken op het nieuwe project gebeurde met een hapje en een drankje. (DND)