N-VA kaart onveiligheid Kalkenstraat aan

Een bestelwagen knalde een tijdje geleden tegen een geparkeerde oplegger in de Kalkenstraat. Dat gebeurde een paar weken geleden nog al eens. N-VA wil een parkeerverbod.
Koen Baten Een bestelwagen knalde een tijdje geleden tegen een geparkeerde oplegger in de Kalkenstraat. Dat gebeurde een paar weken geleden nog al eens. N-VA wil een parkeerverbod.
Tijdens de jongste gemeenteraad kaartte oppositiepartij N-VA de onveiligheid in de Kalkenstraat in Buggenhout aan. De partij stelt een parkeerverbod ter hoogte van de Bovendonkstraat voor.

“De jongste tijd staat er heel vaak een zware oplegger geparkeerd in de Kalkenstraat, ter hoogte van de uitrit van de Bovendonkstraat”, schetst oppositieraadslid Wim Mommaers (N-VA). “Dat zorgt voor problemen op vlak van zichtbaarheid voor aankomend verkeer. Dat is natuurlijk erg gevaarlijk. Bovendien is het erg moeilijk om in te rijden vanuit Opstal als hier geparkeerd wordt.”

Er gebeurden de voorbije weken al twee ongevallen in de Kalkenstraat. Vorige week reed opnieuw een wagen in op een geparkeerde oplegger. “De oplegger staat reglementair geparkeerd, maar het is duidelijk niet veilig”, zegt Mommaers. “Een plaatselijk parkeerverbod op deze locatie kan het probleem oplossen en voor meer verkeersveiligheid zorgen.”

Schepen van verkeer Geert Hermans (CD&V) wil het dossier eerst bespreken met de Verkeerscommissie. “Er is ook advies van de politie nodig voor we zo’n parkeerverbod zouden invoeren”, zegt hij.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeroen De Vleesschauwer

    En direct extra controle op snelheid bebouwde kom...