Leerlingen persen eigen, authentiek vruchtensap

De kindjes mochten het verzamelde fruit zelf persen om nadien een slokje lekker, vers geperst fruitsap te drinken.
Foto Geert De Rycke De kindjes mochten het verzamelde fruit zelf persen om nadien een slokje lekker, vers geperst fruitsap te drinken.
Het was een drukke woensdagnamiddag voor de leerlingen en leerkrachten van de gemeentelijke lagere school in Opdorp gisteren. Urenlang waren ze in de weer om eigen, authentiek vruchtensap te persen.

Daarvoor zamelde de school de voorbije weken een massa fruit in.


"Van appels en peren, over druiven, pruimen en zwarte bessen, tot rode bieten. Het was allemaal welkom", zegt directeur Elke Van Hoeymissen. "We riepen daarvoor ouders, vrienden, familie en sympathisanten op om zoveel mogelijk fruit te deponeren. Met succes, we zamelden honderden kilo's lekker fruit in om te persen tot vruchtensap." Zowel de kinderen als de leerkrachten waren erg enthousiast om een eigen gezonde, smakelijke


"Opdorpse nectar" te produceren én natuurlijk ook in primeur te proeven.

Steentje bijdragen

Het project komt er omdat de Opdorpse basisschool dit schooljaar extra wil inzetten op gezonde voeding. "We willen een vitaminerijk steentje bijdragen voor de eet- en drinkcultuur van onze kinderen", zegt Van Hoeymissen.

Project op kindermaat

"We willen hen vooral bewust maken van het nut van duurzame en gezonde voeding. In navolging van de hype rond bier brouwen, besloten wij een project op kindermaat te lanceren met eigen vruchtensap." Als er genoeg liters voorhanden zijn, wil de school het vruchtensap serveren bij feestelijke gelegenheden. (DND)