Kinderen bundelen vredeswensen voor over vijftig jaar

Alle wensen werden in een kistje verzameld. Over vijftig jaar gaat dat weer open.
Geert De Rycke Alle wensen werden in een kistje verzameld. Over vijftig jaar gaat dat weer open.
De kleuters en leerlingen van de Vrije Basisschool Opstal verzamelden vrijdagnamiddag aan het ereperk van oud-strijders op het kerkhof van Opstal. Op vraag van de Oud-Strijdersbond Buggenhout hadden ze allemaal vredeswensen mee. Door die op te bergen in een kist om ze over vijftig jaar weer open te maken, gaven ze het startschot van de oorlogsherdenkingen dit weekend in Opstal.

De Oud-Strijdersbond van Buggenhout werkte een driedaags programma uit naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook Opstal kende toen immers heel wat leed. Daarvoor wordt zaterdag een kunstwerk ingehuldigd op de site Patattenmolen.

Vrijdag was het al de beurt aan schoolkinderen om ervoor te zorgen dat de vredesgedachte niet vergeten wordt. Ze werden op het kerkhof verwelkomd door Dirk Stallaert van de Oud-Strijdersbond, die hen vertelde over de vergeten Slag om Buggenhout. Daarna konden de kinderen hun wensen in een kistje deponeren. “Het kistje geven we een plaats in een sokkel aan het ereperk van de oud-strijders”, legt Stallaert uit. “Over vijftig jaar wordt die weer geopend en kunnen de kinderen van dan de wensen van nu lezen. We beschikken bovendien over een uniek kanon om de sokkel af te sluiten.”

Het kistje met de vredeswensen werd in de sokkel geplaatst.
Geert De Rycke Het kistje met de vredeswensen werd in de sokkel geplaatst.
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.