Extra investeringen en jobs bij verpakkingsbedrijf DS Smith: “Willen inspelen op de stijgende vraag naar verpakkingskarton”

Bedrijf investeert 15 miljoen euro in plaatselijke afdelingen in Buggenhout en Gent

Verpakkingsbedrijf DS Smith investeert in Buggenhout  in een gloednieuwe en hypermoderne verwerkingsmachine. “We spelen in op de groeiende vraag naar verpakkingskarton én werken duurzamer”, zegt general-manager Bart Albrechts.
Geert De Rycke Verpakkingsbedrijf DS Smith investeert in Buggenhout in een gloednieuwe en hypermoderne verwerkingsmachine. “We spelen in op de groeiende vraag naar verpakkingskarton én werken duurzamer”, zegt general-manager Bart Albrechts.
Verpakkingsbedrijf DS Smith investeert in haar plaatselijke afdelingen in Buggenhout en Gent. Met 15 miljoen euro wil het bedrijf inzetten op meer innovatie en technologische ontwikkelingen om in te spelen op de stijgende vraag naar verpakkingskarton. Dat zorgt ook voor extra tewerkstelling. De Buggenhoutse vestiging beschikt over een nieuwe machine om sneller én duurzamer te werken.

DS Smith Packaging produceert golfkarton en verwerkt dit tot dozen en verpakkingen. Het bedrijf is sinds 1878 actief aan de Beukenstraat in Buggenhout. Ondertussen is het in Britse handen met ook een vestiging in Gent, en één van de grootste leveranciers van golfkartonnen verpakkingen in Europa. De Buggenhoutse vestiging liet eerder al, in 2015, de verlichting in haar gebouwen vervangen door energiezuinige leds. De duurzame keuze zorgt voor een besparing van de energiefactuur. Nu investeert het bedrijf extra in de operationele kant.

Concreet investeert DS Smith 15 miljoen euro in Buggenhout en Gent. “Er is een steeds grotere vraag naar kartonnen verpakkingen”, zegt general-manager Bart Albrechts. “Dat heeft onder andere te maken met de groei van e-commerce. We moeten daardoor steeds sneller en efficiënter werken. Bedrijven zetten ook steeds meer in op duurzaamheid en kiezen zo voor kartonnen verpakkingen in plaats van plastic. Bovendien zijn ook de kwaliteitseisen voor die verpakkingen steeds groter en dus moeten we machines hebben die daaraan tegemoet komen.”

Uitbreiding productiecapaciteit

De investering van 15 miljoen euro moet zorgen voor een capaciteitsuitbreiding. Zo investeert DS Smith in Buggenhout in een gloednieuwe en hypermoderne verwerkingsmachine. Samen met de investeringen in Gent moet dat zorgen voor een uitbreiding van de productiecapaciteit met minstens 50 procent. “In Buggenhout, in tegenstelling tot Gent, vertaalt zich dit voorlopig niet meteen in een hogere tewerkstelling”, zegt Albrechts. “Maar op termijn zit dat er in deze gemeente toch ook aan te komen, net door die stijgende vraag waar we moeten blijven op inspelen.”

Geert De Rycke

De nieuwe machine in Buggenhout zorgt er mee voor dat het bedrijf ook zelf extra kan inzetten op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. “De inzet van deze nieuwe verwerkingslijn zorgt ervoor dat we fors minder energie én water verbruiken”, weet Albrechts. “We proberen zelf zo duurzaam mogelijk te werken om duurzaam materiaal te creëren. Ons karton wordt gemaakt van honderd procent gerecycleerd papier, het afval komt weer in de productieketen terecht én het gebruikte karton wordt via oud papier dat klanten aanbieden ook alweer verwerkt.”

CO2-uitstoot verminderen

DS Smith heeft ambitieuze milieudoelstellingen. Het wil tegen 2020 zijn CO2-uitstoot met 30 procent per ton productie verminderen. “Zo worden we dé duurzaamste speler op de markt”, maakt Albrechts zich sterk. “We passen onze verpakkingen ook voortdurend aan aan de veranderende markt en de toegenomen vraag naar duurzaamheid bij de consument én de webwinkels. Daarom maken, verzamelen én recycleren wij verpakkingen. Dat is een cyclus die slechts veertien dagen in beslag neemt. Met innovaties zoals onze revolutionaire ‘Made2Fit’-technologie zorgen wij er ook voor dat de lege ruimtes in e-commerceverpakkingen geminimaliseerd worden en zo opvulmaterialen in pakketjes overbodig worden. Duurzaamheid is nu al onze prioriteit, en dit zal in de toekomst alleen nog maar aan belang winnen.”

Verpakkingsbedrijf DS Smith is gevestigd aan de Beukenstraat in Buggenhout.
Geert De Rycke Verpakkingsbedrijf DS Smith is gevestigd aan de Beukenstraat in Buggenhout.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.