Ga naar de mobiele website
^ Top

Çois uit 'Thuis' leert kinderen acteren

KINDEREN GOEDGEKEURD! HOUDT AUDITIE VOOR NIEUWE MUSICAL

De kinderen tonen hun zangkunsten tijdens de auditie in De Pit.
Foto Geert De Rycke De kinderen tonen hun zangkunsten tijdens de auditie in De Pit.
Kinderen Goedgekeurd!, het muziektheater actief in Buggenhout, stoomt een nieuwe productie klaar. Acteur Steph Goossens, Çois uit Thuis, zal die regisseren, voor en door Buggenhoutse kinderen. Met een auditie in De Pit werd zondag de aftrap gegeven van het nieuwe cultuurseizoen.

Sinds september vorig jaar heeft Buggenhout een volwaardig muziektheater met kinderen. De organisatie 'Kinderen Goedgekeurd!' staat in voor de programmering van voorstellingen voor scholen en families in cultuurcentrum De Pit. Dit seizoen kan je er onder meer terecht voor het concert Kwartet voor kleuters met een strijkorkest, piano en hobo. Kinderen uit de derde graag kunnen er dan weer genieten van de klassieker Othello. Het muziekstuk 'Make your own kind of music' trekt op ontdekkingstocht door nieuwe klassieke muziek.

'Zelfie'

Maar kinderen krijgen er ook de kans om hun interesses en talenten rond theater en muziek te ontwikkelen. Het gezelschap maakt om de twee jaar zelf een nieuwe muziektheatervoorstelling. Eerder was er al de musical Zelfie. Die stond in het teken van liedjes van het vroegere 'Kinderen voor Kinderen'.


'Hoe Wouter Wouter Werd' is de nieuwe productie. Het onderwerp daarvan is brandend actueel: adoptie. Om alles in goede banen te leiden is acteur Steph Goossens - bekend van zijn rol als Çois uit de Vlaamse televisiesoap 'Thuis' op Eén - onder de arm genomen. Hij zal de Buggenhoutse kinderen leren acteren. Daarnaast neemt hij ook de regie voor zijn rekening. "Ik zal de komende maanden met veel plezier de kinderen begeleiden in het muziektheater onder de vorm van ateliers", zegt Goossens. "In het theaterstuk zullen kinderen zingen, acteren en dansen."

Zonder ervaring

Om de nodige acteurs, zangers en dansers te vinden vond zondagmiddag alvast een grote auditie plaats in gemeenschapscentrum De Pit, aan de Platteput in Buggenhout. Die auditie betekent meteen ook de start van het nieuwe cultuurseizoen van Kinderen Goedgekeurd. Aanwezige kinderen konden meteen ook al eens proeven van theater maken. Zowel kinderen met toneelervaring tot enthousiastelingen die nog nooit op de planken stonden waren welkom.


De zesjarige Lemlem was één van de kinderen die auditie kwamen doen. "Ik zing enorm graag", zegt het kleine meisje. "En toneel spelen is echt mijn ding. Ik droom ervan om ooit met een musical op de planken te staan. En dus kwam ik met veel plezier naar deze kennismaking. Het bevalt me alleszins enorm."


Ook Jana Droeshout (12) is enthousiast. "Voor mij is het niet de eerste keer, ik stond al op de planken", zegt zij. "Dat is zo leuk dat ik elke kans wil benutten om dit nog meer te doen. Daarom kom ik meedoen met de auditie."


Info: www.kinderengoedgekeurd.be.

Meer over


Meld een bug