Zware ochtendspits door twee ongevallen

De wachttijden op de binnenring en op de buitenring lopen op.
Mark Baert De wachttijden op de binnenring en op de buitenring lopen op.
De ochtendspits in Brussel is woensdag volledig in de soep gedraaid na een ongeval op de binnenring ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde en een ongeval op de buitenring bij het UZ Jette. Beide ongevallen zijn intussen afgehandeld, maar er zijn nog altijd aanzienlijke verliestijden omdat de opgebouwde files maar traag oplossen. Dat meldt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de binnenring was er aanvankelijk stilstaand verkeer van Groot-Bijgaarden tot Vilvoorde, maar intussen reikt de file al tot Ternat. De verliestijd gaat tot ver boven het uur, aldus Bruyninckx. Op de buitenring ter hoogte van Jette waren twee van de drie rijstroken versperd, waardoor daar zich ook snel een lange file vormde. Het noorden van Brussel is nog steeds te mijden. Het Vlaams Verkeerscentrumn adviseert het verkeer over lange afstand van Gent naar Hasselt om via Antwerpen te rijden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.