Woning tijdelijk onbewoonbaar na brand

De Brusselse brandweer kon de woning vrijwaren maar ze liep wel rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar.
photo_news De Brusselse brandweer kon de woning vrijwaren maar ze liep wel rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar.
In de Klissenlaan in Sint-Agatha-Berchem is donderdagavond brand uitgebroken in een woning. Die is tijdelijk onbewoonbaar.

De brand ontstond omstreeks 18 uur in de zekeringkast in de garages op het gelijkvloers. Eén van de zonen van het gezin probeerde het vuur nog zelf te blussen, maar zonder succes. Bij aankomst van de Brusselse brandweer had het gezin de woning al verlaten.

De brandweer kon de woning boven de garages vrijwaren, al is er wel rookschade en schade aan de gevel. Een kat die bedwelmd was door de rook, kon gered worden en kreeg zuurstof toegediend.

Tijdens de bluswerken werd het tramverkeer op de Gentsesteenweg onderbroken. Omstreeks 20.30 uur was de brand volledig onder controle, waarna de opruimingswerken aangevat werden. De bewoners werden ter plaatse onderzocht door een MUG-arts en moesten niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. Wel moeten ze tijdelijk elders onderdak zoeken. De gemeentediensten helpen hen daarbij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.