Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit

 Begin januari zullen alle 1.200 opvangplaatsen voor daklozen beschikbaar zijn in BRussel.
Photo News Begin januari zullen alle 1.200 opvangplaatsen voor daklozen beschikbaar zijn in BRussel.
Het Winterplan van daklozenorganisatie Samusocial zal in de eerste dagen van 2019 op volle capaciteit draaien. Momenteel zijn er al 908 bedden beschikbaar en begin januari zullen dat er 1.200 zijn dankzij de opening van een nieuw centrum in Evere met 300 plaatsen.

“De opvang zat al vol tijdens de kerstperiode, maar in de komende periode wordt het iets minder koud met positieve temperaturen. Daarom maken we ons nog niet te veel zorgen. Bovendien openen we begin januari een nieuw centrum in Evere”, vertelt Marie-Anne Robberecht van Samusocial . Vanaf dan draait de winteropvang op volle capaciteit en zijn 1.200 bedden beschikbaar voor daklozen.

Het quotum van de asielaanvragen dat ingevoerd werd door ex-staatssecretaris Theo Francken was ook bij de Brusselse daklozenorganisatie voelbaar. “Tijdens die periode klopten er bij ons veel meer mensen aan die asiel willen aanvragen. Dagelijks vingen we ook een à twee families op die nog geen asiel konden aanvragen. Nu zijn we niet meer getroffen door die problematiek”, stelt Robberecht.

De transitmigranten worden opgevangen door het Burgerplatform voor de steun aan vluchtelingen in hun opvangcentrum Porte d’Ulysse in Haren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.