Werken Fernand Cocqplein begonnen

Het oude wegdek wordt weggeschraapt.
Baert Marc Het oude wegdek wordt weggeschraapt.
De werken aan het Fernand Cocqplein zijn begonnen. De eerste fase van de heraanleg van de Elsensesteenweg is afgerond, nu krijgt ook het plein een make-over.

De voorbije maanden werd het eerste deel van de Elsensesteenweg omgetoverd tot een autoluwe baan. Sinds maandag wordt ook het Fernand Cocqplein en de omliggende straten aangepast tot voetgangerszone. De heraanleg van het plein zorgde in het verleden voor heisa bij de buurtbewoners. Zij vonden dat het toekomstige plein te weinig groen zou bevatten. De plannen werden gewijzigd en er werd beslist om dubbel zoveel natuur op het plein te integreren, tot zo’n 900 vierkante meter. In totaal verdwijnen twaalf bomen, maar worden er 37 nieuwe aangeplant. 

Ontmoetingsplaats

“We maken van het Fernand Cocqplein een echte ontmoetingsplaats. We doen er alles aan zodat de bewoners van Elsene hier zo snel mogelijk van kunnen genieten”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.