Vredebewaker redt jongetje van verdrinkingsdood

De held van Molenbeek krijgt een bos bloemen overhandigd van burgemeester Schepmans.
Baert Marc De held van Molenbeek krijgt een bos bloemen overhandigd van burgemeester Schepmans.
Julien Georges (22), vredebewaker in Molenbeek, heeft afgelopen zondag een jongen van de verdrinkingsdood gered. Voor die heldendaad ontving hij van de burgemeester en het schepencollege gisteren een medaille en een bos bloemen.

Het vierjarig jongetje speelde op de warme zondagavond iets te dicht bij de rand van het meer in het Karreveldpark, verloor zijn evenwicht en viel het water in. Vredebewaker Julien, wiens shift er net bijna opzat, aarzelde geen seconde en sprong het water in. "Ik hoorde omstaanders in paniek roepen en zag de jongen wanhopig spartelen. Onmiddellijk dook ik het meer in. Het jongetje ging kopje onder, ik dook hem achterna en bracht hem naar de kant van de vijver." Daar sprongen hielpen omstaanders de jongen uit het water te sleuren. "De jongen was even in shock, maar zodra zijn ouders arriveerden kalmeerde hij snel." De geschrokken mama en papa waren dolgelukkig dat hun zoontje ongedeerd was dankzij Julien en bedankten hem honderduit.


"Zo'n heldendaad moet beloond worden", vindt ook burgemeester Françoise Schepmans. Dus nodigde ze Julien donderdag uit in het gemeentehuis, waar ze hem een eremedaille aanreikte en een grote bos bloemen. "Dit bewijst hoe belangrijk het werk van de vredebewakers is, en hoe hulpvaardig ze zijn. We zijn erg fier op medewerkers als Julien." (DCFS)