Vijftien veroordelingen in ‘taxiproces’

De taxi's voor het zuidstation, waarvan een aantal chauffeurs veroordeeld werden.
Lukas De taxi's voor het zuidstation, waarvan een aantal chauffeurs veroordeeld werden.
Vijftien personen zijn veroordeeld tot werkstraffen of straffen met uitstel in het dossier rond de illegale taxi’s aan het Zuidstation. De meerderheid van de veroordeelden reed als chauffeur zonder te beschikken over de nodige vergunningen.

Aanvankelijk werd vijfentwintig mannen vervolgd voor illegale activiteiten in de omgeving van het Zuidstation. De taxichauffeurs werden veroordeeld omdat ze niet werkten onder de verplichte arbeidsvoorwaarden. Een aantal personen kregen de opschorting en kwamen dus zonder straf weg. De vijftien overige personen zijn wel voor de overtredingen veroordeeld. De maximale straffen die opgelegd werden waren gevangenisstraffen tot één jaar en geldboetes tot 4.800 euro. Anderen kwamen weg met een werkstraf. De rechtbank maakte een onderscheid tussen chauffeurs, coördinators, bagagevervoerders en mensen die klanten wierven. Een politieactie uit april 2014 en een inspectie door de arbeidsauditeur lagen aan de basis van de rechtszaak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.