Vijf jaar cel voor gewelddadige afpersing

In het justitiepaleis moesten de beklaagden verschijnen
Baert Marc In het justitiepaleis moesten de beklaagden verschijnen
Zes personen zijn veroordeeld tot 5 jaar cel voor een gewelddadige afpersing. Ze gijzelden een man gedurende tien dagen in een appartement in Jette.

Het slachtoffer was een van de beklaagden nog duizenden euro’s schuldig in het kader van en drugsdeal. Omdat hij niet meteen over de brug kwam met het geld, werd hij tussen 21 februari en 3 maart ontvoerd en vastgeketend in een appartement in Jette. Daar kreeg hij dagenlang slagen en stampen. Ook werd zijn familie in Algerije afgeperst. Uiteindelijk werd hij aan een ziekenhuis afgezet. Daar bleek hij talloze breuken in het gezicht te hebben opgelopen. Volgens het slachtoffer had de ontvoering niets met drugs te maken. Wel had hij van zijn neef de opdracht gekregen om een schilderij van Picasso in Europa te verkopen. Om die reden zouden de beklaagden hem op het spoor gekomen zijn en afgeperst hebben. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.