Verschillende Brusselse tunnels afgesloten door technisch probleem: euvel hopelijk hersteld voor ochtendspits

Leopold II-tunnel.
Baert Leopold II-tunnel.
Door een technisch incident zijn zowel de Leopold II-tunnel, de NAVO-tunnel en het tunnelcomplex Louiza/ Stefania volledig afgesloten in beide richtingen. 

Het volledige beheerssysteem is uitgevallen. De politie is onderweg om de tunnels ook fysiek af te sluiten. Intussen gaan ook technici ter plaatse om te kijken of de automatische bediening lokaal kan overgenomen worden. 

In afwachting daarvan moeten de tunnels absoluut dicht blijven, want indien er rook of brand zou ontstaan, zou dat voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. “Hopelijk kan er vanavond nog een oplossing gevonden worden, zodat de tunnels voor de ochtendspits opnieuw kunnen opengaan”, klinkt het bij Brussel Mobiliteit.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • issie cardoza

  Ik verbaas me iedere keer over de toestand van de weg, bruggen, tunnels in Belgie, ik woon nu 25jr in Nl en zie hoe het wel kan, de A6 verbreed, mooie zoab wegen, allemaal goed onderhouden, je betaalt meer wegenbelasting maar het wordt wel daarvoor gebruikt, heb het idee dat ze het in Belgie in eigen zak stoppen ???

 • guido vermeyen

  België valt letterlijk uit elkaar....toestanden die je enkel ziet in "ontwikkelingslanden"....

 • marc castermans

  Minister Smet zou zich beter bezighouden met zijn bouwvallige stad en minder met zijn toegangswegen.

 • Roger Cooks

  Alles in dit land is in verval. Prima beleid!! ze mogen zich nog eens vol van zelfvoldaanheid op hun borst kloppen...

 • Lou Bakker

  Het blijft houtje touwtje management met die tunnels.