Verkeersongeval wordt voetbalster (22) fataal

EX-PLOEG ROUWT OM PLOTS OVERLIJDEN JELLA LAUWENS

De wagen van Lauwens werd gegrepen op de E17 ter hoogte van Kalken.
Didier Verbaere De wagen van Lauwens werd gegrepen op de E17 ter hoogte van Kalken.
Voetbalclub Fémina White Star Woluwe is in rouw. Vrijdagavond kwam de 22-jarige ex-speelster Jella Lauwens uit Londerzeel om het leven bij een zwaar verkeersongeval op de E17 in het Oost-Vlaamse Kalken. Haar gewezen ploegmaats speelden hun bekermatch zaterdagmiddag met een rouwband. "Dit is een schok voor onze club", klinkt het.

Vrijdagavond reed Jella Lauwens samen met haar nicht van de snelwegparking langs de E17 in Kalken toen haar wagen gegrepen werd door een vrachtwagen. De 22-jarige topvoetbalster uit Londerzeel, die sinds dit seizoen bij eersteklasser Svelta Melsele aan de slag was, overleefde de klap niet. Haar nicht werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Gisteren bleek het levensgevaar geweken. Hoe het ongeval exact is kunnen gebeuren, is momenteel nog onduidelijk. Volgens het Oost-Vlaamse parket was de vrachtwagenbestuurder niet onder invloed.


De ouders van Jella, die in Londerzeel wonen, waren afgelopen weekend te aangeslagen om te reageren op het overlijden van hun dochter. Bij Fémina White Star Woluwe, de voetbalclub waar Jella tot drie jaar geleden speelde, was het verdriet eveneens bijzonder groot. "Het nieuws van haar overlijden zorgde voor een grote schok bij onze speelsters", zegt voorzitter Jean-Jacques Collin. "Een aantal van de huidige speelsters had nog een uitstekende band met Jella. Sommigen studeerden samen, anderen gingen regelmatig met haar op stap."

Jella Lauwens.
rv Jella Lauwens.

Ambiancemaker

Het was voor haar studies in Gent dat de Londerzeelse voetbalster Fémina White Star Woluwe in 2015 inruilde voor de KAA Gent Ladies, waar ze twee jaar geleden kampioen speelde in eerste klasse met het beloftenteam. Afgelopen zomer ruilde ze het vrouwenteam van de Buffalo's voor Svelta Melsele. "Jella was een zeer aangenaam persoon", herinnert Jean-Jacques Collin zich nog goed. "Toen ze van Lierse naar ons kwam, sprak ze eigenlijk amper Frans. Maar desondanks was ze meteen geïntegreerd in de groep. Meer zelfs, wanneer er ambiance gemaakt moest worden, stond zij op de eerste rij. Daarnaast was ze ook een getalenteerd voetbalster. Dit is dan ook een drama voor het hele vrouwenvoetbal."

Rouwband

Terwijl haar huidige ploegmaats bij Svelta Melsele ervoor kozen om hun bekerwedstrijd van zaterdagmiddag niet te spelen, werd er bij Fémina White Star Woluwe afgelopen weekend wél gevoetbald. "Maar voor aanvang van onze bekermatch hielden we een minuut stilte en alle spelers en afgevaardigden droegen een zwarte rouwband", vertelt de voorzitter nog. "We bekijken wat we de komende dagen nog kunnen doen om de speelsters op te vangen."