Verdachte opgepakt na mysterieuze schietpartij

Het labo doet de eerste vaststellingen aan de woning aan het Gaucheretplein.
Baert Marc Het labo doet de eerste vaststellingen aan de woning aan het Gaucheretplein.
Een gezin uit Schaarbeek heeft zondagnacht de schrik van zijn leven beleefd. Een kogel doorboorde om 2.30 uur het plafond en sloeg in de woonkamer in. Het schot kwam vanop de eerste verdieping van hetzelfde gebouw op het Gaucheretplein. De schutter is opgepakt.

"Ik ben nog steeds in shock", zegt de moeder van drie die op het gelijkvloers woont. "Mijn echtgenoot schrok in het midden van de nacht wakker van een luide knal. Toen hij ging kijken, vond hij een kogel op de vloer in de woonkamer." Het schot was op de verdieping boven hen afgevuurd. De bewoner waarschuwde de lokale politie, die met ondersteuning van de federale politie aangesneld kwam.


De agenten zetten meteen het hele plein af. "Ik hoorde lawaai en keek door het raam naar buiten", zegt de uitbaatster van het kruidenierswinkeltje. "Ik zag agenten met geweren het gebouw in de gaten houden. Toen ik mijn zoontje 's ochtends naar school wilde brengen, moest ik helemaal omlopen."

Geweer gericht op vloer

Het labo kwam ter plaatse om het incident te onderzoeken. "Iemand heeft met een geweer naar de vloer gericht en geschoten", bevestigt het parket van Brussel. "Een man die zich op de eerste verdieping bevond, is aangehouden. Gelukkig geraakte niemand gewond."


Toch had het veel erger kunnen aflopen. "Mijn kinderen lagen veilig te slapen, maar normaal spelen ze altijd in de ruimte waar de kogel is gevonden. Als dit in de loop van de dag was gebeurd, had het helemaal anders kunnen lopen. We hebben geluk gehad."


Het parket kon gisteren nog niets meer vertellen over de precieze omstandigeden of over de dader. Toch zijn buurtbewoners niet verwonderd dat er zoiets in hun wijk gebeurt. "In het huis zouden heel wat prostituees verblijven, die er hun klanten ontvangen", zegt de uitbaatster. "Misschien was de schutter een misnoegde klant?" Ook de familie die de kogel aantrof, heeft geen idee wie de opgepakte schutter is.


(SRB/DCFS)