Uiteindelijk 82 arrestaties tijdens betoging gele hesjes

Amokmakers trokken een spoor van vernieling in de hoofdstad.
Photo News Amokmakers trokken een spoor van vernieling in de hoofdstad.
De politie heeft vrijdag uiteindelijk 82 mensen opgepakt tijdens en na het protest van de gele hesjes. Het gaat om 76 administratieve en 6 gerechtelijke aanhoudingen.

De zes personen die gerechtelijk aangehouden werden, worden verdacht van verboden wapenbezit, drugsbezit, brandstichting en het beschadigen van voertuigen. Vrijdagavond bemachtigden drie actievoerders omstreeks 20.30 uur nog Friese ruiters, die ze opstelden in de Koningsstraat, op het Paleizenplein en het Koningsplein. Zo blokkeerden ze vijf trams en drie bussen. De drie daders werden opgepakt.

Tijdens de acties van de gele hesjes eerder die dag werden twee politievoertuigen in brand gestoken. Voorts werden onder meer op het kruispunt van de Regentlaan en de Lambertmontstraat en de Regentlaan-Wetstraat kasseien uitgebroken om als projectiel te gebruiken. Ook werden signalisatieborden en werfmateriaal gebruikt als barricade, of om mee te gooien.

“Net zoals bij de rellen van november 2017 gaan we opnieuw een task force oprichten om de verdachten te identificeren op basis van de beelden waarover we beschikken”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. “Binnenkort zal een oproep gelanceerd worden om ons beelden te bezorgen via zpz.polbru.info@police.belgium.eu.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.