Tweehonderd betogers steunen vluchtelingen

Onder het motto 'Je te promets un miracle' zijn zo'n tweehonderd mensen gisterenmiddag samengekomen aan het station Brussel-Noord. Met hun actie wilden ze de vluchtelingen steunen.

De betogers wilden hun ongenoegen kenbaar maken met de vele politieacties tegen vluchtelingen in de buurt van het station. "Ik passeer dagelijks langs het fresco 'Je te promets un miracle' van Johan Muyle in het station", zegt initiatiefnemer Lorent Wanson. "Het kunstwerk is een hommage aan de culturele diversiteit. Maar wat er nu in onze naam gebeurt, kan ik niet aanvaarden."


Met zijn spontane oproep op Facebook wist Wanson gisteren zo'n tweehonderd mensen naar het Noordstation te lokken, om samen hun steun te betuigen aan de vluchtelingen. Ze verzamelden aan het fresco, waar ze maskers met het gezicht van Johan Muyle opzetten, als teken van eenheid. "Een symbolische actie om te tonen dat we allemaal migranten zijn, ongeacht of we een week, een maand, een jaar of 150 jaar geleden arriveerden. De mens migreert om een plaats te vinden om te leven en te overleven. Zo is het nu eenmaal."


(WHW)