Theo Francken (N-VA) schudt handjes met Brusselse kiezers

Deze vrouw is het niet blij met de komst van Francken: "U bent niet welkom in Sint-Agatha-Berchem."
Baert Marc Deze vrouw is het niet blij met de komst van Francken: "U bent niet welkom in Sint-Agatha-Berchem."
Staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA) voerde vandaag campagne in Brussel. Samen met N-VA-gezichten Darya Safai, Karl Vanlouwe en Cieltje Van Achter deelde hij flyers uit in Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem.

Op de markt van Sint-Agatha-Berchem schudde hij tientallen inwoners de hand. Heel wat passanten wilden een selfie met de staatssecretaris of kwamen hem feliciteren. Een man van Afrikaanse afkomst maakte van de gelegenheid gebruik om met Francken te spreken over de lacunes in het migratiebeleid. "Mijn vrouw wacht al vier jaar op een verblijfsvergunning. Waarom moet dat zo lang duren?" Het antwoord van de staatssecretaris was waarschijnlijk niet wat de man gehoopt had: "Sorry meneer, ik ken niet elk dossier van buiten."

Theo Francken deelt flyers uit  aan mensen op de markt
Baert Marc Theo Francken deelt flyers uit aan mensen op de markt

Een voorbijgangster weigerde Francken een hand te schudden. "U bent hier niet welkom, meneer de staatssecretaris", beet ze hem toe. Vertrekken deed de N-VA-karavaan pas na een drankje op het terras van een café op het plein. 

Francken zelf kijkt positief terug op zijn Brusselse campagnedag: "Zoveel positieve reacties. Niet normaal! Dit was een verrassing", twitterde hij na afloop.

Francken schudt zoveel mogelijk handjes in Sint-Agatha-Berchem
Baert Marc Francken schudt zoveel mogelijk handjes in Sint-Agatha-Berchem
Een man vraagt uitleg over lange procedure: "Waarom wacht mijn vrouw al vier jaar op haar verblijfsvergunning?"
Baert Marc Een man vraagt uitleg over lange procedure: "Waarom wacht mijn vrouw al vier jaar op haar verblijfsvergunning?"
Theo Francken schudt een inwoner de hand
Baert Marc Theo Francken schudt een inwoner de handReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.